FORSIDE         OM ASCOLDA         AKTIVITETER         FRITID         KONTAKT         FOR MEDLEMMER       

                                               

INTERESSANTE HJEMMESIDER 

OPSKRIFTER


 

 

 

RIS MED KYLLING

 

INGREDIENSER

 

Ris

 

Kylling

 

Peberfrugt i strimler eller terninger

 

Fint hakket løg

 

2 skefulde olivenolie

 

1 fed knust hvidløg

 

 

 

 

 

Gulerødder og ærter efter behag

 

 

 

Kapers

 

Koriander

 

Madkulør

 

1 Maggi-terning (kylling)

 

1 laurbærblad

 

Salt efter behag

 

 

TILBEREDNING Kog en passende mængde kyllingestykker med løget og laurbærbladet. Når kyllingestykkerne er kogt møre, tages

 

de op af gryden plukkes. Tilsæt gulerødderne, ærterne, peberfrugten, hvidløget, korianderen og kapers til suppen i gryden

 

og lad der hele koge i 5 minutter. Tilsæt dernæst risen og kyllingen. Kog videre ved halvlavt blus, indtil vandet er

 

dampet af. Sæt så låg på gryden og lad den stå ved lavt blus. Pynt med tomat, persille og purløg. Server retten og stil

 

ketchup på bordet.

 

 

 

 

 

ABORRAJADO VALLUNO

 

INGREDIENSER 

 

En banan (Køb en stege/kogebanan og lad den ligge, indtil den bliver gul og gerne en anelse sort)

 

Fetaost

 

Et æg

 

½ kop hvedemel

 

En teskefuld salt

 

En teskefuld sukker

 

 

 

TILBEREDNING Skær først bananen diagonalt i lange tynde skiver. Steg bananstykkerne i varm olie. Når bananstykkerne er

 

klar (dvs. gyldenbrune) tages de op af panden og trykkes en anelse flade ved hjælp af en plasticpose, så de ikke hænger

 

ved. Læg dem derefter til tørre på et stykke køkkenrulle.

 

Skær dernæst osten i tynde skiver. Hæld ægget i en skål og bland det godt med melet saltet og sukkeret.

 

Læg en skive ost mellem to stykker banan (eventuelt med guavamarmelade eller tyktflydende karamelsovs).

 

Når dette er gjort, dyppes bananstykkerne med ost i dejen og steges først på den ene side og dernæst på den anden.

 

 

 

 

 

AVOCADOSALAT

 

kan ikke gemmes fordi den bliver brun!

 

 

INGREDIENSER

 

Avocado

 

Hvidløg

 

Fint hakket dild

 

Olivenolie

 

Citronsaft

 

Salt og peber


 

 

TILBEREDNING  Avokadoen graves i passende stykker ud af skallen med en ske og ned i en skål. Bland med resten af ingredienserne.

 

Det er vigtigt at tilsætte salt, peber og citron i passende mængder, så de smager godt.

 

 

 

 

 

CHAMPIGNONS A LA CREME


INGREDIENSER

 

små faste champignoner

 

smør

 

hvidløg

 

citronskal og -saft

 

timian, rosmarin, merian eller oregano

 

økopiskefløde

 

salt og peber

 

 

 

TILBEREDNING Svampene steges rimelig hårdt og hurtigt i smør med citronskal, hvidløg og urter. Hele tiden peber på fra peberkværnen.

 

Fløden tilsættes til sidst. Skal kun lige koge op. Smag til med salt og citronsaft efter behag.